Jeg hedder Joachim Kastberg, og jeg fremstiller mælkeis og sorbet af højeste kvalitet. Alt bliver lavet fra bunden med gode råvarer og intet er overladt til tilfældighederne, når Danmarks bedste is skal produceres i mit lille ismejeri nær Silkeborg.

"Hvad vil du være, når du bliver stor?"
Det spørgsmål besvarede mine venner i skolen tit med brandmand, fodboldspiller eller pilot. Det var en helt anden drøm, der i en tidlig alder stod lysende klart i hovedet på mig.

Jeg har aldrig forestillet mig andet. At lave is har altid været mit mål.
Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg var helt vild med is, og ikke kunne tænke på andet. Alle varianter og typer skulle smages, og jeg kunne ikke få nok. Det kan jeg stadig ikke.

Det betød flere rejser til Italien for at smage og opleve det ypperste inden for faget. Kim Simonsen lærte mig faget i Ismageriet på Amager, der er den bedste isbutik i København. Her arbejdede jeg mig op fra bunden og lærte alt om de små nuancer og teknikker, der gør hele forskellen.
Efter to år følte jeg mig klar til at springe ud i eventyret som selvstændig ismager på hjemegnen ved Silkeborg.

Hjemmelavet is til restauranter og isbutikker

 

I dag henter jeg råmælk hos Osteriet Hinge, et mejeri som ligger tæt på min produktion, og hvor jeg kender til metoderne. Køerne har plads og frisk luft, og de får ikke foder, der er tilsat antibiotika, vækstfremmere eller konserveringsmidler.

Mælken er ikke homogeniseret og pasteuriseringen klarer jeg selv. Kort sagt er mit udgangspunkt kvalitetsmælk, der ikke er pillet ved.
Ægte hjemmelavet is bliver bedst, når det forarbejdes så lidt som muligt,
og der skal være et stort kendskab og gerne en holdning til råvarerne.
Det enkle er som regel også det bedste. Det er min holdning.

Jeg er stolt af Kastbergs, og jeg er stolt af min is. Til vaniljeisen bliver der brugt vanillestænger fra Madagascar og chokoladeisen er baseret på råvarer fra Callebaût. Min is er den rene vare, og et udtryk for uendelige timers leg og eksperimenter med temperaturer, tid og råvarer.
Jeg holder meget af fordybelsen og arbejdet med råvarerne.
Gennem dialog med lokale kokke og råvareproducenter tanker jeg energi og inspiration, men det er i mit ismejeri, at jeg arbejder bedst.

Det er sjovt og spændende at gøre sig umage, og så bliver stoltheden ekstra stor, når det lykkes at finde frem til opskriften på den perfekte is.

Jeg har altid været helt vild med italiensk is.
Siden jeg smagte det første gang på ferie som barn, har det været min drøm at lave min egen is.
— Joachim Kastberg
 

Kastbergs – Danmarks bedste mælkeis

I dag er drømmen blevet til virkelighed.
Kastbergs har eksisteret et par år, og jeg kan se tilbage på en tid
med opstart af selvstændig virksomhed, der har været fyldt med udfordringer, hårdt arbejde og masser af gode oplevelser.
Det er gået over al forventning. Selvfølgelig er det en stor mundfuld for en ung knægt som mig, men i sidste ende handler det om, at kunne skabe et produkt, der smager fantastisk.

Det er der heldigvis andre end mig, der synes, og det har været meget motiverende at arbejde tæt sammen med kunder og udvikle sortimentet,
der primært er kvalitetsis lavet på lokalt produceret mælk og de bedste råvarer. Jeg leverer italiensk is til restauranter i 5-liters beholdere, mens også is til isbutikker, når solen er fremme.

Kastbergs handler om at skabe cremet og velsmagende is med udgangspunkt i mælk og fløde fra en lokal gård og friske råvarer af højeste kvalitet.
Alle leverandører er nøje udvalgt, hvilket sikrer den højeste kvalitet i mine hjemmelavede mælkeis og friske sorbetter. 
Jeg har aldrig fortrudt at blive ismager. Hver dag bruger jeg mange timer på min passion.

Det er ikke alle forundt, og jeg er taknemmelig for, at jeg har mulighed for det.